Wij willen #Hemweg

Wijnand Beijer | 30 maart 2017 | 0 Reacties

Geschreven door Wijnand Beijer | 30 maart 2017

Wij willen #Hemweg

De afgelopen weken heeft Vandebron laten zien dat de energiemarkt wel degelijk op z’n kop kan worden gezet!

Op donderdag 23 maart deden we een bod van 1 miljoen euro op de kolencentrale van Nuon aan de Hemweg in Amsterdam. Wat Nuon zag als ‘stuntbod’ werd massaal door Nederland omarmd. Binnen vijf uur hadden al 20.000 mensen de petitie getekend en momenteel staat de teller op meer dan 39.000.

En daar bleef het niet bij: donderdag 30 maart maakten we bekend dat we in samenwerking met Triodos Bank, Stichting DOEN, Greenpeace en burgerinitiatief Hete Kolen bereid zijn het bod te verhogen. De leden van de coalitie "Wij willen #Hemweg" willen ieder € 1.000.000,- inleggen. Ook de Gemeente Amsterdam is bereid onder voorwaarde 1 miljoen bij te dragen. Zo komen we op een bedrag van € 5.000.000,-. Máár, we doen dit alleen als Nuon verder met ons om tafel wil. 

 

 

We kwamen naar buiten met dit filmpje

Het blijkt maar weer dat wij niet de enige zijn die de centrale liever gesloten zien. Ook de media hebben uitgebreid aandacht besteed aan de #Hemweg. Wil je zelf uitgebreid in het nieuws over de actie duiken? Lees hier alle artikelen van NOS, Trouw, Nu.nl, Het Parool, de Volkskrant, het FD en Sprout. Als kers op de taart waren we donderdag 30 maart ook te zien in EenVandaag en hebben we de afgelopen week tientallen filmpjes met steunbetuigingen van onder andere Jan Rotmans, Harm Edens en Stientje van Veldhoven ontvangen. We zijn overdonderd door alle steun en berichten die we binnenkregen!

pers.jpg

We kregen duizenden positieve reacties van onze klanten en van iedereen die de petitie heeft ondertekend. Dit geeft de coalitie "Wij willen #Hemweg" weer goeie energie om door te blijven gaan, of Nuon reageert of niet!

Vandaar dat we op vrijdag 7 april een crowdfundingactie zijn gestart. Hoe meer supporters we krijgen, des te sneller Nuon met ons om tafel wil. Help jij mee om de kolencentrale zo snel mogelijk te sluiten? 

Bied mee vanaf € 1,-

Topics: Vandebron, Actueel, Media, Impact

Wijnand Beijer
Geschreven door
Wijnand Beijer

Bekijk posts

Content marketeer bij Vandebron.