Primeur! Kantoor Vandebron met zonnepanelen

Mart Vonk | 19 mei 2017 | 0 Reacties

Geschreven door Mart Vonk | 19 mei 2017

Primeur! Kantoor Vandebron met zonnepanelen

Dit is het startschot voor meer zonnepanelen in het centrum van Amsterdam tegen lagere kosten.

[originele persbericht]

Op 17 mei heeft De Groene Grachten samen met Sungevity het hoofdkantoor van duurzame energieleverancier Vandebron voorzien van zonnepanelen. Daarmee bijten deze drie partijen de spits af van de nieuwe regelgeving voor zonnepanelen in het centrum van Amsterdam. De regels voor het opwekken van zonnestroom zijn onlangs versoepeld dankzij inspanningen van onder andere De Groene Grachten en D66-raadslid Marijn Bosman.

Zonnestroom steeds aantrekkelijker
Steeds meer huishoudens en bedrijven profiteren van zonnestroom: het vermindert de milieu-impact en dringt de maandelijkse energielasten terug. Als duurzame energieleverancier wil Vandebron het goede voorbeeld geven. In samenwerking met De Groene Grachten, een initiatief dat zich inzet voor duurzame historische panden, heeft zonnepanelenspecialist Sungevity het kantoor van een zonnesysteem voorzien.

Versoepeling regelgeving
In het centrum van Amsterdam belemmerde regelgeving de plaatsing van zonnepanelen. De Groene Grachten en D66-raadslid Marijn Bosman maakten zich hard voor de versoepeling van deze regelgeving. En met succes! De gemeente Amsterdam rekent geen legeskosten meer voor de vergunning én het is vanaf nu mogelijk om op meer dan een derde van het dakoppervlak zonnepanelen te plaatsen. Sungevity, Vandebron en De Groene Grachten zijn blij met de primeur. Dit is het startschot voor meer zonnepanelen in het centrum van Amsterdam tegen lagere kosten.

unnamed.png

Over Sungevity
Sungevity heeft naam gemaakt met remote solar design: een simpel maar zeer nauwkeurig concept dat satellietbeelden gebruikt om per adres de meest ideale opstelling van zonnepanelen te berekenen. Sungevity kan hierdoor de stroomopbrengst voorspellen én garanderen. Sungevity is een sociale onderneming; maatschappelijke en financiële winst gaan hand in hand. Daarom heeft Sungevity samen met Urgenda stichting Schooldakrevolutie opgericht. 
Meer informatie: 
www.sungevity.nl
 
Over De Groene Grachten
De Groene Grachten is adviseur en procesbegeleider in het verduurzamen van historische panden, van kerk tot woning en van museum tot fort. Wubbo Ockels richtte de organisatie op met de volgende woorden: “Als zelfs een eeuwenoud grachtenpand duurzaam kan, dan kan het toch overal!”. Met de opgedane specialistische kennis over het verduurzamen van oude gebouwen, is De Groene Grachten inmiddels actief voor pandeigenaren in het hele land, voor zowel privé als zakelijke markt. Meer informatie: www.degroenegrachten.nl
 
Over Vandebron
Vandebron is dé marktplaats voor duurzame energie. Bij Vandebron kies je zelf van wie je 100% lokaal opgewekte energie koopt. Zo weet je waar je geld naartoe gaat en maak je Nederland een stukje groener. En dat doe je niet alleen. Al meer dan 100.000 klanten dragen een steentje bij aan het verbeteren van de wereld. Meer informatie: www.vandebron.nl

Topics: Tech, Impact, Media, Vandebron, Zonne-energie, Goeie energie

Mart Vonk
Geschreven door
Mart Vonk

Bekijk posts