Jeff in Nepal: De zonnige toekomst van zonne-energie

Jeff Gomez | 25 oktober 2016 | 0 Reacties

Geschreven door Jeff Gomez | 25 oktober 2016

Jeff in Nepal: De zonnige toekomst van zonne-energie

'Het is een onderneming waar iedereen aan kan beginnen, zonder ervaring, maar wel met de juiste motivatie.'Jeff_blog_4-11-1024x683-1.jpgIn een land waar elektriciteit voor meer dan 80% wordt opgewekt door waterkrachtcentrales is de populariteit van zonne-energie misschien niet klimaat gerelateerd. Echter, als je je bedenkt  dat maar 43% van de bevolking toegang heeft tot elektriciteit en zelfs maar 8% van de bevolking op het platteland, dan begrijp je welke andere eigenschappen van zonne-energie de populariteit veroorzaakt.

De populariteit is niet gelimiteerd tot de 47% zonder vaste aansluiting. Het deel van de bevolking dat wel toegang heeft tot elektriciteit, heeft dagelijks te maken met blackouts, door Loadshedding.Loadshedding is het gecontroleerd afsluiten van elektriciteit per gebied door de overheid. Doordat de Nepalese elektriciteitscentrales de vraag van de bevolking niet aankunnen wordt het aanbod verdeeld per gebied, per uur. Daar komt nog eens bovenop dat de energievoorraad ook nog eens seizoensgebonden is, omdat het overgrote deel wordt opgewekt door waterkrachtcentrales. In de winter, wanneer het smeltwater uit de bergen stopt, kunnen nog maar twee van de tien grote centrales draaien. Daardoor kunnen time-outs ‘s winters wel 20 uur per dag duren!

Jeff_blog_4-7.jpg

Ik ga niet ontkennen dat het project niet een hele onderneming was. Maar het is een onderneming waar iedereen aan kan beginnen, zonder ervaring, maar wel met de juiste motivatie. En juist die motivatie kan er voor zorgen dat een idee groeit tot een resultaat.

Daarom zou ik ook jou, de lezer van dit blog, willen aanmoedigen om zo’n project te ondernemen. Het zal je geld, tijd en moeite kosten, maar hoeveel het kan betekenen is onbeschrijfelijk!

Topics: Natuur, Vandebron, Zonne-energie, Goeie energie

Jeff Gomez
Geschreven door
Jeff Gomez

Bekijk posts

Jeff ging in september een maand naar Nepal om zonnepanelen te leggen en de lokale bewoners op te leiden zelfvoorzienend te worden.