Vol ‘gas’ de energietransitie versnellen met Elektrisch rijden

Fardau van der Galiën | 28 september 2017 | 0 Reacties

Geschreven door Fardau van der Galiën | 28 september 2017

Vol ‘gas’ de energietransitie versnellen met Elektrisch rijden

Vandebron stapt groots in Elektrisch rijden en is op weg naar 100% duurzame energie, 100% van de tijd.

Bekijk de keynote van Matthijs Guichelaar en Fardau van der Galiën.

 

 

Zoals je weet zijn we bij Vandebron elke dag bezig met het versnellen van de energietransitie. Één van de grootste uitdagingen die daarbij komt kijken, is dat duurzame energie er niet altijd is op de momenten waarop we het nodig hebben. Rond 18.00 uur ‘s avonds, als de meeste mensen thuiskomen van hun werk, is zo’n moment. De lichten gaan aan, er wordt gekookt en de verwarming gaat omhoog. 

Infographic van de balans op het net

Deze piek in de vraag naar energie kunnen we helaas niet altijd opvangen met duurzame energie. We zijn hierbij dus nog afhankelijk van energie uit kolen en gas.

Infographic van de balans van duurzame en fossiele energie

En dat willen we natuurlijk niet. Daarom stelden we onszelf de vraag: ‘kan het ook zonder grijze energie?’ En het antwoord is: ja! Door slim gebruik te maken van de batterijcapaciteit van elektrische auto’s kunnen we gas- en kolencentrales uiteindelijk overbodig maken. Daarom stappen we met Vandebron groots in Elektrisch rijden, met een transparant totaalaanbod, dat bestaat uit een laadpas, smartphone-app, thuislader en Slim laden.

Laadpas voor een vast laag maandbedrag
Met de Vandebron laadpas krijg je toegang tot alle openbare laadpunten in Nederland voor een vaste, lage abonnementsprijs. Je betaalt slechts € 3,50 per maand (incl. BTW) en als je ook energieklant bent bij Vandebron slechts € 1,50 per maand (incl. BTW).

Vraag laadpas aan

App: overzicht van tarieven en beschikbaarheid per laadpaal
En als je wil laden, dan is het natuurlijk wel fijn om te weten waar je dat het best kunt doen. De app lost de drie grootste frustraties van elektrisch rijders op. De eerste is het inzichtelijk maken van de beschikbaarheid van de laadpalen, zodat je nooit meer rondjes hoeft te rijden op zoek naar een laadpaal die vrij is. De tweede frustratie is dat je vaak geen idee hebt wat je per laadsessie kwijt bent. Dit lossen we op door per laadpaal overzichtelijk de laadtarieven te laten zien. En de laatste is het betalen voor laden en parkeren. Je hoeft nooit meer naar de parkeerautomaat te lopen want onze app heeft een unieke koppeling met Parkmobile. In één handeling betaal je voor laden én parkeren. Vanaf vandaag is de app te downloaden in Google Play store en vanaf volgende week in de App store.


 Download de Apple-app

Download de Android app


Thuislader: voor iedereen toegankelijk
Naast het laden bij openbare laadpalen, wil je natuurlijk ook graag je auto thuis kunnen laden. Jammer genoeg is een laadpaal vaak een dure aanschaf. Omdat wij elektrisch rijden voor iedereen toegankelijk willen maken bieden we de thuislader aan tegen inkoopprijs. Eind 2017 bieden we de thuislader aan in samenwerking met hardware leverancier Alfen.

Slim laden: bijdragen, verdienen, zonder in te leveren
Eerder schreven we op ons blog al over Slim laden. Om 100 procent van de tijd goeie energie aan te kunnen bieden, hebben we flexibiliteit nodig. En wat kun je daarvoor beter gebruiken dan de wereldwijd enorm groeiende markt: rijdende batterijen? Simpel gezegd stoppen wij met het laden van de honderden auto’s als er meer vraag dan aanbod is naar energie en starten we juist als het tegenovergestelde het geval is. Om dit te kunnen doen hebben we een intelligent algoritme ontwikkeld, gebruikmakend van Blockchaintechnologie. Door slim te laden kun je zelfs geld verdienen: zo’n € 250,- per jaar voor de gemiddelde leaserijder. En dat zonder in te leveren op gebruiksgemak, want je geeft zelf je laadvoorkeuren aan, zodat je nooit zonder lege batterij komt te staan.

Hieronder het filmpje waarin we Vandebron Slim laden in anderhalve minuut uitleggen.

 

Geef je op voor de pilot
We starten in oktober met de Slim laden pilot. Wil je ook meehelpen om gas- en kolencentrales overbodig te maken? Klik dan hieronder:

Meld je aan voor de pilot

 

Topics: Slim laden, Elektrisch rijden, Tech, Impact