De wereld redden moet wel een beetje leuk zijn hoor

Jaap Grolleman | 24 september 2014 | 0 Reacties

Geschreven door Jaap Grolleman | 24 september 2014

De wereld redden moet wel een beetje leuk zijn hoor

'Over de houding van VDB, niet minder maar slimmer, positief'

ByFX88WCEAANYMY_0.jpg

Ook het team achter Vandebron liep zondag mee met de People’s Climate March, in Amsterdam, want we houden wel van wat gezelligheid. Izaline Calister zong fantastisch en we hebben gelachen om het houthakkerslied van Freek de Jonge. Jan Rotmans was inspirerend en het was mooi om te zien dat zoveel mensen zich inzetten voor een beter klimaat. Dat doen wij namelijk ook – alleen dan niet met spandoeken, maar met boeren met windmolens, biovergisters of zonnepanelen.

De wereld redden moet namelijk leuk zijn, vinden wij. Er zijn zoveel slechte dingen te noemen: ‘dit is slecht’ en ‘dat is nog veel slechter’. Maar moeten we daarmee anderen overhalen om voor het duurzame te kiezen? Zoiets van ‘dat is slecht, dus dit blijft over’?

Wij denken van niet. We kunnen toch uitgaan van het mooie en dat benoemen? Daar krijg wij in ieder geval energie van. Schone lucht, schone oceanen, meer banen, gezonde mensen en biodiversiteit. Als we laten zien hoe mooi energie uit de wind en de zon is, hoeven we het niet meer uit de grond te halen, toch?

Als een vriend, kennis of wildvreemde ons vraagt naar stroom van de boer, hebben we het heus niet over de concentratie CO2 in onze atmosfeer. We praten ook niet door een megafoon of middels spandoeken, maar gewoon met elkaar, over bijvoorbeeld de coole snor van Peter van Roij, of over hoe aardig Gerard en Monique zijn. Dat Rens Davidse paarden heeft, over de schapen van Jaap en Feikje en over hoe lekker de cake van Karin Kadijk was op de open dag in Middenmeer. Hoe leuk is dat?

We verbeteren de wereld, en we mogen ook nog eens cake eten. Yiha!

tumblr_inline_nceesiFgBs1sadp7a.jpg

Topics: Vandebron, Impact, Actueel

Jaap Grolleman
Geschreven door
Jaap Grolleman

Bekijk posts

Copy & Content