Bericht van Remco Wilcke, mede-oprichter Vandebron

Remco Wilcke | 12 maart 2018 | 0 Reacties

Geschreven door Remco Wilcke | 12 maart 2018

Bericht van Remco Wilcke, mede-oprichter Vandebron

Begin maart 2013 presenteerden wij ons businessplan, voor wat later Vandebron zou worden.

Een transparante energiemarktplaats die vraag en aanbod op elkaar aansluit en zich uitsluitend zou richten op duurzame energie van Nederlandse bodem. Of het ging werken? We hadden geen idee. Eén ding wisten we zeker: de energievoorziening in Nederland moest groener, en daar gingen wij een belangrijke rol in spelen.

Vijf jaar later kan ik met trots zeggen dat we de energietransitie flink aan het versnellen zijn. Samen hebben we al een miljoen ton aan CO2-uitstoot bespaard! Het thema duurzame energie krijgt inmiddels steeds meer aandacht. Zowel in het publieke debat, als op de politieke agenda. Door energie af te nemen bij Vandebron ben jij onderdeel van deze ontwikkeling, en daar wil ik je ontzettend voor bedanken.

Maar we zijn er nog lang niet.

Arjen Lubach lichtte het uitstekend toe in zijn zondagshow begin vorige maand: 69% van de Nederlandse huishoudens denkt groene stroom af te nemen, terwijl maar 2,2% van de totale Nederlandse energievoorziening daadwerkelijk zon- of windenergie is. Veel mensen hebben op papier een groen energiecontract, maar worden in feite misleid en nemen grijze energie af, die wordt ‘groen gewassen’ met buitenlandse certificaten. Door items in programma’s als dat van Lubach, weten steeds meer mensen hoe de energiemarkt in elkaar steekt. Deze bewustwording versnelt de energietransitie, maar wat ons betreft kan en moet het nog sneller gaan. Nederland bungelt immers onderaan de lijst van Europese landen als het gaat om duurzame energie. We kunnen niet langer wachten tot de overheid actie gaat ondernemen. We moeten zelf aan de slag.

Daarom wil ik je vragen om ons verhaal te delen met je vrienden, familie en collega's. Als we allemaal één iemand overtuigen om over te stappen naar duurzame energie, besparen we met elkaar dit kalenderjaar nog circa 342.000 ton extra CO2-uitstoot! 

 

Nodig je vrienden uit

 

Ik wil je bedanken voor je vertrouwen in Vandebron. Laten we samen de energiemarkt de komende jaren nog verder op z’n kop zetten!

Met vriendelijke groet,

Remco Wilcke
CEO Vandebron
  

Topics: Sjoemelstroom, Goeie energie, Impact, Vandebron, Actueel

Remco Wilcke
Geschreven door
Remco Wilcke

Bekijk posts